خرید لوله مانیسمان

در صورتی که مقاومت و میزان ماندگاری لوله یکی از ویژگی های بسیار مهم برایتان است و یا می خواهید سیالات بسیار حساس را منتقل سازید، یکی از بهترین گزینه ها لوله مانیسمان از انواع لوله فلزی می باشد. در حقیقت این لوله عموماً در چهار رده بسیار سبک، ۴۰، ۸۰، ۱۶۰ توزیع می گردد.  ضخامت هر یک از رده ها به ترتیبی که بیان شد افزایش می یابد.

لوله مانیسمان

به طور کلی لوله ها از جمله تجهیزاتی به شمار می ‌روند که به منظور منتقل ساختن سیالات، صنایع نظامی، تولید مخازن تحت فشار و غیره استفاده می شوند. عموماً در زبان لاتین لوله ها را تحت عنوان پایپ و تیوب نام می برند. از لحاظ ظاهری هر یک از واژگان به معنای لوله هستند اما به لحاظ کارایی و مکان مورد استفاده تفاوت‌ هایی دارند. به طور معمول پایپ به آن دسته از لوله هایی گفته می شود که موظف است سیال را از مکانی به مکان دیگر تقریباً در فاصله های دور منتقل سازد اما تیوب لوله هایی است که وظیفه آن ایجاد گردش سیال درون سیستم یا ماشین می باشد.
بهتر است بدانید لوله مانیسمان برای نخستین بار به واسطه برادران مانیسمان اختراع گشت و دلیلی که این نام را برای آن برگزیدند همین مسئله می باشد. در بین تمامی لوله هایی که در بازار وجود دارد از جمله کاربردی ترین و مهم ترین آن ها لوله بدون درز فولادی است. اینگونه از لوله ها شیوه تولید خاصی را داشته و به خاطر اینکه در درز ندارد معمولاً در صنایع بسیار حساس از آن ها استفاده می شود.

رده های لوله مانیسمان

بهتر است بدانید رده های لوله مانیسمان به شکل زیر می باشد:

لوله مانیسمان رده ۲۰:

لوله مانیسمان رده ۲۰ دارای ضخامت ۲ الی ۶ میلی متر می باشد و تقریباً سایز آن به ۱ الی ۱۲ اینچ می رسد، البته وزن آن با توجه به سایر مشخصاتش به ۳۰۰ کیلوگرم نیز خواهد رسید.

لوله مانیسمان رده ۴۰:

لوله مانیسمان رده ۴۰ سایزی تقریباً ۱ الی ۱۲ اینچ داشته و ضخامتش تقریباً به ۲ الی ۱۰ میلی متر می رسد. در رابطه با وزن آن لوله می ‌توان گفت گاهی ۵۰۰ کیلوگرم نیز بوده است.

لوله مانیسمان رده ۶۰:

لوله مانیسمان رده ۶۰ همانند دیگر لوله ها بدون درز نمی باشد؛ از این رو درخواست زیادی برای آن نمی دهند. در واقع این لوله دارای قطر ۸ الی ۲۴ اینچ ساخته شده و به بازار عرضه می گردد. وزن این لوله با توجه به قطر آن در ضخامت فرق می کند.

لوله مانیسمان رده ۸۰:

لوله مانیسمان رده ۸۰ ضخامتی با ۳ الی ۹ میلی متر داشته و وزن آن به ۹ الی ۱۵۰ کیلوگرم می رسد، سپس روانه بازار شده و به دست مصرف کننده می رسد. شایان ذکر است که به لحاظ سایز این دوره بسیار متنوع می باشد.

لوله مانیسمان رده ۱۲۰:

لوله مانیسمان رده ۱۲۰ دارای وزنی با ۷۰۰ کیلوگرم بوده که با ضخامت زیاد آن محاسبه می شود و میزان ابعاد و سایز آن با توجه به تقاضای مشتریان متفاوت است.

لوله مانیسمان رده ۱۶۰:

لوله مانیسمان رده ۱۶۰ به عنوان یکی از بالا ترین رده ها شناخته می شود که در مقایسه با سایر رده ها دارای وزن بسیار زیادی می باشد و سپس به سمت بازار روانه می شود. کاربرد آن بیشتر در صنایع ویژه است.

کاربرد لوله مانیسمان

توجه داشته باشید که لوله ها را با توجه به جنبه هایی که دارد همچون کاربرد، جنس و فرآیند تولید تقسیم بندی می کنند. لوله های فلزی که دارای کاربرد بسیاری است شامل لوله مانیسمان، لوله فولادی، لوله آلومینیومی، چدنی و سربی می باشد؛ اما لوله‌ های غیر فلزی که دارای کاربرد زیادی است همچون لوله های شیشه ای، پلیمری، سفالی و بتنی است.

در اینجا ما قصد داریم تا به کاربرد لوله مانیسمان بپردازیم. مهمترین کارایی لوله مانیسمان شامل موارد زیر است:

  • به منظور استفاده در خطوط نفت و گاز از لوله بدون درز استفاده می کنند.
  • برای خطوط فشار قوی همواره از لوله های مانیسمان استفاده می شود.
  • برای خطوط هیدرولیکی لوله های مانیسمان را مورد استفاده قرار می ‌دهند.
  • یکی از موارد بسیار کاربرد در لوله های مانیسمان استیل می توان خطوط صنایع غذایی و دارویی را نام برد.
لوله مانیسمان

تولید لوله مانیسمان

لوله بدون درز مانیسمان به شکل خروجی به واسطه قالب‌ های گوناگون ساخته می‌ شود. به طور کلی تولید انواع لوله بدون درز نیازمند یک سری فرایندی است که در آن از شمش فولادی جهت تبدیل نمودن آن به لوله استفاده می کنند. به طور معمول اینگونه از لوله ها با استفاده از شمش های فولادی ساخته شده اما تولید آن به واسطه مقطع های چهارگوش میسر می شود، این مسئله تا حد زیادی ممکن است افزایش هزینه را به دنبال داشته باشد.

در حال حاضر طراحی نمودن این لوله ها با ضخامت های گوناگون نیازمند یک سری دستورالعمل های خاصی است که آن ها را در استاندارد ها بیان کرده اند‌. عموماً ضخامت لوله مانیسمان در سایز های متعددی ساخته می شود بنابراین هر چقدر میزان فشار سیال افزایش یابد در مقابل میزان ضخامت لوله نیز بالا می رود. گاهی در بعضی از شیوه های تولید برای این لوله ها روند حرارتی ویژه ای را به کار می ‌گیرند. برگزیدن شیوه تولید لوله مانیسمان با توجه به نیاز های جوامع و امکانات کارخانه تولید کننده صورت می گیرد.

استاندارد های لوله مانیسمان

لوله مانیسمان دارای استاندارد جهانی است. این استاندارد ها شامل Din ,Asme, Astm, Apl است.

استاندارد Din:

این استاندارد از جمله استاندارد های بین المللی لوله مانیسمان به شمار می رود. در حقیقت این استاندارد یکی از استاندارد های باز محسوب می شود که همه افراد قادر هستند نوعی استاندارد جدید و تازه در آن معرفی نمایند و همواره بر آن هستند تا تجربیات خویش را در اختیار همگان قرار دهند، همچنین استاندارد تمامی لوله ها را در بر می گیرد که از جمله مهم ‌ترین لوله های مانیسمان و بدون درز از جمله آن به شمار می‌ رود.

مقایسه لوله بدون درز با درز دار

توجه داشته باشید در حقیقت لوله های درزدار لوله هایی هستند که از طریق جوش دادن قسمت گرد شده یکی از ورق ها پس از رد شدن از غلتک های بسیاری تولید می گردند و به طور کلی به دو بخش درزدار مستقیم و درزدار مارپیچ تقسیم می گردند. لوله های درزدار مستقیم به طور معمول به خاطر دشواری تولید و مقاومت کمتر کارایی کمتری داشته و در محدودای با قطر های کوچک استفاده می‌ شود؛ اما لوله های درز مارپیچ به خاطر مزایای زیادی که دارد بنابراین کارایی بیشتری نیز دارد. از مهم ترین مزایای این لوله در مقایسه با لوله سیاه درزدار مستقیم می ‌توان به مقاومت لوله های درزدار مارپیچ در مقابل فشار زیاد، ضربات و تغییر درجه حرارت اشاره نمود.

لوله های بدون درز به آن دسته از لوله هایی گفته می شود که بدون اینکه ناپیوستگی داخلی و سطحی داشته باشند به طور کاملاً یکپارچه ساخته می شوند. در حقیقت اینگونه از لوله ها به خاطر وجود استحکام بیشتر در مقایسه با لوله های درزدار و همچنین بالا بودن فشار بیشتر، دقت بسیار در تولید آن، به منظور منتقل ساختن مواد با دما و فشار زیاد، منتقل ساختن مواد سمی که اگر نشت کنند بسیار خطرناک است کارایی زیادی دارد. از دیگر کاربرد لوله های بدون درز می توان به استفاده از آن ها در صنعت اشاره نمود.

خرید لوله مانیسمان

سایز لوله مانیسمان

توجه داشته باشید که سیستم اولیه جهت سایز بندی لوله های فلزی با توجه به استاندارد آی پی اس طراحی شده است. در واقع سایز ‌های گفته شده با توجه به این استاندارد قطر تقریبی درون لوله را با توجه به اینچ بیان می سازد. به عنوان مثال لوله‌ ای با آی پی اس ۶ قطر داخلی آن حدوداً مطابق با ۶ اینچ است و با توجه به این استاندارد افراد لوله ها را فقط با یک سایز تشخیص می دهند.

برند های تولید کننده لوله مانیسمان

از آنجایی که لوله بدون درز تولیدی متفاوت دارد بنابراین تعداد کارخانه ‌های اندکی داخل کشور به تولید آن می پردازند. مهم ترین برند های تولید کننده لوله مانیسمان به شرح زیر است:

  • لوله و نورد اهواز
  • لوله مانیسمان کاوه
  • لوله مانیسمان ساوه
  • لوله مانیسمان گستر اسفراین
  • شرکت فولاد صنعت

تست لوله مانیسمان

لوله بدون درز دارای تست هایی است که ما در اینجا به بیان تست سختی مانیسمان می پردازیم. در حقیقت به منظور انجام تست سختی بایستی همه مشخصات مکانیکی این لوله در نظر گرفته شود. فراموش نکنید که عملیات تولید و همچنین برش کاری قادر است تاثیرات بسزایی بر مشخصات اولیه مکانیکی ماده که به شکل استنلس استیل است داشته باشد. لازم به ذکر است که بدانید برای انجام تست سختی کارایی و همچنین کیفیت لوله را در نظر داشته باشید. جهت انجام دادن این تست دستگاه تستر روی سطوح لوله واقع می شود تا از این طریق میزان فرورفتگی و سایز اندازه گیری شود.

لوله بدون درز

قیمت لوله مانیسمان

لوله مانیسمان جزء لوله های بدون درز است که بهره گیری از آن در صنایع بسیار حساس می باشد. در حقیقت این لوله دارای ویژگی ‌های بی ‌نظیری است و دارای انواع گوناگونی نیز می باشد. بر اساس ویژگی ها و کارایی که هر یک از این لوله ها دارند به کارگیری از آن ها در صنعت متفاوت است. از مهم ترین ویژگی های لوله بدون درز می ‌توان به ضخامت و نوع رده آن اشاره نمود. قیمت لوله مانیسمان بر اساس این ویژگی های متفاوت بوده و هر لحظه در حال نوسان است. برای اطلاع از قیمت روز انواع لوله مانیسمان با متخصصین ما در فدک نو تماس بگیرید.