لوله و اتصالات صنعتی
لوله و اتصالات صنعتی از آن دسته محصولات فولادی به شمار می روند که از کاربرد بسیار گسترده ای در صنعت برخوردار هستند. اگر بخواهیم در عبارتی کلی و ساده لوله را تعریف کنیم؛ باید بگوییم که لوله مقطعی از جنس فولاد، طویل و تو خالی است.
در کلی ترین حالت ممکن لوله ها و اتصالات صنعتی به دو صورت درزدار و بدون درز ساخته شده و روانه بازارها می شود. اگر بخواهیم عمده ترین كاربرد لوله صنعتی و اتصالات صنعتی را نام ببریم، بهتر است به انتقال سیالات در درون لوله ها اشاره کنیم.
اگر می خواهید با این محصولات صنعتی پر کاربرد و مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی آشنا شوید، پیشنهاد می شود این مقاله را تا پایان به طور کامل مطالعه کنید.
چرا که در ادامه به بررسی ویژگی ها، کاربرد و قیمت لوله و اتصالات صنعتی پرداخته خواهد شد.
لوله صنعتی و اتصالات آن
اگر بخواهیم لوله صنعتی و اتصالات صنعتی را به ساده ترین حالت ممکن تعریف کنیم، باید به موارد که در ادامه ذکر خواهند شد اشاره کنیم. پس در ادامه با بررسی برخی از پارامتر ها به معرفی لوله های صنعتی پرداخته خواهد شد.
بررسی مواد اولیه به کار رفته در تولید لوله های صنعتی
لوله های صنعتی عموما از جنس آلیاژ های متفاوت مانند چدن و کربن استیل تولید می شوند. وجود پیشرفت تکنولوژی و عام در این حوزه از آن دسته عواملی به شمار می رود که جنس این محصول پر کاربرد را دستخوش تغییراتی کرده است.
به طوری که متناسب با کاربرد لوله های صنعتی و انواع اتصالات آن، از بتن نیز استفاده می شود. پر کاربرد ترین آلیاژ یا مواد به کار گرفته شده در ساخت و تولید نهایی لوله و اتصالات صنعتی، آلیاژ استیل و چدن است.
لازم به ذکر است که امروزه بنا بر پیشرفت در حوزه ساخت انواع لوله صنعتی و انواع اتصالات، جنس چدن کاربرد چندانی نداشته و از رده تولید خارج شده اند.
آشنایی با انواع اتصالات لوله های صنعتی
این دسته از محصولات برای اتصال لوله ها و انشعابات آن به یکدیگر کاربرد دارند. هر کدام از انواع اتصالات که در ادامه زیر ذکر شده اند، کاربرد و ویژگی های
مخصوص به خود را دارند که هنگام خرید باید توجه داشته باشید که محصولات مورد نیاز و کاربردی را خریداری کنید.
- اتصالات مغزی
- سه راهی
- چهار راهی
- زانویی
- مهره ماسوره
- سیفون
- انواع بوشن
- انواع فلنج واشر
بررسی کاربرد لوله های صنعتی
کاربرد این محصول یکی از مهم ترین پارامتر ها برای تعریف لوله های صنعتی و اتصالات آن به شمار می روند.
اگر بخواهیم در کلی ترین حالت ممکن به بررسی کاربرد این محصول به کار رفته در صنعت بپردازیم، باید بگوییم که کاربرد کلی و اصلی لوله های صنعتی، انتقال سیالات در درون آن است.
بررسی فشار لوله و دمای کاری آن ها
از مهم ترین پارامتر هایی که در تعریف لوله و انواع اتصالات صنعتی باید به آن نیز اشاره کرد، فشار و دمای قابل تحمل این محصول است.
به عبارت ساده تر میزان تحمل فشار و دمای لوله صنعتی در تعریف آن ها بسیار کاربردی بوده و حائز اهمیت است.
به طور کلی با توجه به موارد ذکر شده در بالا، لوله مقطعی تو خالی و طویل است که به دو صورت درز دار و بدون درز تولید می شود. در تعریف این محصول باید به برخی از پارامتر ها مانند جنس، میزان دما و فشار آن ها توجه داشت.
برخی از سیال ها که در درون لوله صنعتی جاری هستند، از دماهایی حدود، 270- درجه سانتی گراد تا 500 درجه سانتی گراد و فشاری حدود 400 بار تشکیل شده اند.
لازم به ذکر است که لوله صنعتی موجود در بازار ها، به صورت درز دار تولید شده و برای فروش عرضه می شوند.
آشنایی با انواع لوله و اتصالات صنعتی
لوله های صنعتی و اتصالات آن در چند نوع متفاوت متناسب با کاربرد متفاوت طراحی و تولید می شوند. اگر در وهله خرید انواع لوله های صنعتی هستید، این بخش را مطالعه کنید تا با انواع آن آشنا شده و سپس نسبت به خرید محصول مورد نیاز خود اقدامات لازم را انجام دهید.
لوله های صنعتی و اتصالات آن بر پایه آهن
این نوع از لوله های صنعتی و اتصالات به مورد نیاز آن، با نشانه حرف A قابل شناسایی بوده و در چهار نوع ذکر شده در زیر تولید می شوند.
لوله و اتصالات صنعتی کربن استیل
این نوع از لوله ها از نظر رنگ ظاهری سیاه بوده و از فولاد کربنی در حالت درز دار طراحی و تولید می شوند. لوله های کربن استیل در برابر شوک حرارتی مقاومت بالایی دارد و همین امر باعث می شود تا از آن در شرایط سخت محیطی نیز استفاده شود.
موارد ذکر شده در زیر از انواع لوله های صنعتی کربن استیل به شمار می روند.
- لوله های صنعتی گالوانیزه سرد و گرم
- لوله های صنعتی مانیسمان
- لوله های صنعتی اسپیرال
لوله و اتصالات صنعتی فولادی آلیاژی
این نوع از لوله ها و اتصالات در انواع مختلفی طراحی و تولید می شوند که در سیستم لوله کشی سیال با دماهای بالا مورد استفاده قرار می گیرند.
ترکیبات شیمیایی به کار رفته در ساخت این نوع از لوله و اتصالات مورد استفاده در صنعت به شرح زیر است.
- آهن
- کربن
- نیکل
- کلبات
- تنگستن
- کروم
- مولیبدن
- آلومینیوم
همچنین آلیاژ های ذکر در زیر نیز از پر کاربرد ترین نوع لوله ها به شمار می روند.
- نیکل
- منگنز
- مس
- کروم
- مولیبدن
سیلیکون این دسته از لوله های صنعتی و اتصالات آن، از خواص بسیار مانند موارد درج شده در ادامه برخوردار هستند.
- مقاومت در برابر خوردگی
- برخورداری از استحکام بالا
- برخورداری از قابلیت جوش کاری
- شکل پذیر بالا
- برخورداری از سختی بالا
لوله ها و اتصالات صنعتی فولادی ضد زنگ
لوله و اتصالات صنعتی فولادی ضد زنگ با استفاده از آلیاژ های زنگ نزن مانند آلیاژ آهن، عناصر کروم و نیکل تهیه می شوند. لوله های ضد زنگ همان طور که از نام آن ها قابل فهم است، در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاومت بالایی دارند.
آلیاژ به کار رفته در این نوع از لوله ها می توانند از سطح داخلی و خارجی آن ها در برابر محیط های خورده محافظت کرده و مانع پوسیدگی لوله ها شوند.
لوله و اتصالات ضد زنگ در برابر دما و فشار از مقاومت بالایی برخوردار بوده و در دو حالت درز دار و بدون درز طراحی و تولید می شود. این نوع از لوله های صنعتی انعطاف پذیری بالایی داشته و این امکان را فراهم کرده است که مهندسان بدون اعمال تغییرات زیاد، آن را در ضخامت های کم تولید و روانه بازار ها کنند.
لوله و اتصالات صنعتی چدنی
این نوع از لوله ها و اتصالات صنعتی از پیشینه های طولانی برخوردار بوده و با استفاده از روش های مختلف ریخته گری تولید می شوند.
از لوله های صنعتی چدنی عموما در فاضلاب ها استفاده شده و از این رو در دو حالت سر توپی و سر تخت تولید می شوند. نام دیگر لوله های سر توپی، لوله های بوشن دار بوده و نام دیگر لوله های چدنی سر تخت، لوله های بدون بوشن است.
انواع آلیاژ به کار رفته در تولید لوله های چدنی که هر کدام ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند، به شرح زیر است.
- آلیاژ سفید
- آلیاژ مالیبل یا خاکستری
- آلیاژ داکتیل
لوله و اتصالات صنعتی ساخته شده بر پایه غیر آهن
لوله هایی که بر پایه غیر آهنی ساخته می شوند، به طور کلی با استفاده از مس ساخته می شوند که در این بخش به بررسی لوله ها و اتصالات صنعتی مسی پرداخته خواهد شد.
لوله های صنعتی مسی
این نوع از لوله های صنعتی خه در ساختار آن مس به کار رفته است، بسیار سبک بوده و در برابر ضربه و فشار مقاومت بالایی دارد. از لوله های مسی عموما در مسیر های لوله کشی طولانی و بدون تکیه گاه استفاده می شود.
لوله های مسی حرارت را سریعا منتقل کرده و تغییرات دمایی را در تمام سطوح بدنه لوله به طور کاملا یکنواخت پخش می کند.
همچنین برخورداری از هزینه نسبتا پایین برای تولید و سازگار بودن آن در تمامی محیط از آن دسته عواملی به شمار می روند که سبب افزایش تولید و استفاده از لوله های صنعتی مسی در صنعت و سیستم لوله کشی شده اند.
بررسی مشخصات و ویژگی لوله و اتصالات صنعتی
از آنجایی که لوله های صنعتی کاربرد گسترده ای در صنعت دارند، تولید آن در انواع و ویژگی های مختلف نیز گسترش پیدا کرده است. عواملی که نوع لوله ها را مشخص می کند به شرح زیر است.
- نوع سیال
- دمای سیال
- دما محیط
- فشار محیط
لوله های صنعتی، عموما از جوش پذیری بالایی برخوردار هستند که این موضوع باعث شده است تا نصب آن در محیط های مختلف آسان باشد.
از مهم ترین ویژگی های لوله ها و اتصالات صنعتی، می توان به موارد زیر، اشاره کرد.
بررسی جنس لوله ها و اتصالات صنعتی
جنس بدنه لوله های صنعتی به شرح زیر است.
- لوله های صنعتی فولاد کربنی
- لوله های صنعتی ضد زنگ
- لوله های صنعتی چدنی
- لوله های صنعتی آلومینیومی
- لوله های صنعتی مسی
- و…
بررسی ضخامت لوله ها و اتصالات
ضخامت لوله ها و اتصالات صنعتی متناسب با فشار و کاربردی که دارند متفاوت بوده و در اندازه های مختلف تولید می شوند. به طور کلی فشار های وارده بر پوسته داخلی و خارجی لوله ها هستند که میزان ضخامت و قطر لوله را هنگام فرایند تولید، تعیین می کنند.
بررسی سایز لوله ها و اتصالات آن
سایز لوله همان قطر واقعی آن است که متناسب با موارد مورد استفاده متفاوت هستند.
لوله و اتصالات صنعتی چه کاربردی دارند؟
در این بخش از محتوا، می خواهیم به بررسی کاربرد لوله های صنعتی و انواع اتصالات آن بپردازیم. اگر می خواهید اطلاعاتی کامل و جامع در این مورد کسب کنید، مطالعه این بخش را از دست ندهید.
لوله های صنعتی فولادی دچار زنگ زدگی در کوتاه مدت نشده و در برابر فشار زیاد مقاومت بالایی دارد. این نوع از لوله ها عموما در صنایعی نظیر موارد ذکر شده در زیر کاربرد دارند.
- آب و فاضلاب
- صنایع نفت
- گاز
- پتروشیمی
از لوله های فولادی کربنی در صنایع مختلف مانند نفت و گاز، پتروشیمی، تاسیسات لوله کشی ساختمانی و برق استفاده می شود. لازم به ذکر است که مقاومت بالای این نوع از لوله ها سبب شده تا از این محصول در نیروگاه ها استفاده شود.همچنین از این محصول در سیستم ترمز هیدرولیکی نیز استفاده می شود.
لوله های صنعتی چدنی، مسی، سربی و برنجی نیز به ترتیب برای انتقال آب و فاضلاب، انتقال سوخت و روغن موتور در سیستم تهویه هوا، انتقال مواد خورنده و اسیدی و انتقال سوخت در هواپیما مورد استفاده قرار می گیرند.
راهنمای خرید لوله و اتصالات صنعتی
اگر می خواهید به خریداری این محصول پر کاربرد بپردازید، پیش از آن که اقدامات لازم را انجام دهید، باید مواردی با مواردی همچون انواع لوله ها و اتصالات آن
- ویژگی و مشخصات لوله ها
- کاربرد لوله ها
- نیاز خود از لوله
- عوامل محیطی
لازم به ذکر است که امروزه مراکز مختلفی در عرصه فروش انواع متعددی از این محصولات صنعتی فعالیت دارند، اما آنچه که باید به آن توجه داشت کیفیت محصولات است.
پس پیش از آن که بخواهید نسبت به خرید اقدامات لازم را انجام دهید، باید با ویژگی لوله و کاربرد آن آشنا شده و مورد بررسی قرار دهید.
اگر می خواهید خریدی مطمئن را تجربه کنید، این مجموعه می تواند بهترین محصولات موجود در بازار را در اختیار شما مصرف کنندگان محترم قرار دهد.
کلام آخر
لوله و اتصالات صنعتی که لوله های فولادی و غیر آهنی از زیر مجموعه های آن به شمار می روند، از مهم ترین عوامل و اجزای صنایع مختلف هستند.
بدون وجود لوله و عدم استفاده از آن، امکان انتقال سیالات ممکن نخواهد بود. همان طور که می دانیم، سیالات متناسب با کاربرد و ویژگی هایی که دارند، برای انتقال نیازمند به لوله و اتصالات آن هستند.
اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که می خواهید مناسب ترین محصول موجود در بازار را با مناسب ترین قیمت خریداری کنید، پیشنهاد می شود با کارشناسان این مجموعه ارتباط برقرار کنید.
چرا که کارشناسان ما متناسب با نیازهایی که دارید، بهترین محصول مورد نیازتان را معرفی کرده و شما را برای اقدام و اتمام مراحل خرید، راهنمایی خواهند کرد.